Köra i USA – Trafikregler USA

Trafikföreskrifter i USA

Husbil i USA, trafikregler, hastighetsbegränsningar, husbilhyra i USA

Husbil semester USA

Generell information Om du vill se dig om i USA är en hyrhusbil nästintill ett måste. Här kan du köra enkelt och bekvämt på de över 6,4 miljoner kilometer väg som finns tillgänglig eller köra över inte mindre än 600 000 broar! USA är enormt och det är omöjligt att se allt. Välj ut en rutt och stanna till i miljonstäder, vid kända sevärdheter och ta ett dopp vid kusterna. I USA är det bara fantasin som sätter gränserna. Förberedelser inför körning Om du planerar att vara i USA för ett kort besök, kontrollera trafikregler rörande körkort i den/de stat/er som du kommer att besöka. Korta besök tillåter körkort från andra länder än USA men vi rekommenderar att besökare skaffar ett internationellt körkort vilket har översättning (till 10 språk) av ditt nuvarande körkort. Detta internationella körkort måste införskaffas i ditt ursprungsland. Som lägst får man köra vid 16 år i USA. Men en del stater låter inte unga köra obegränsat förrän de är 18 år och många stater hyr inte ut bilar till individer under 25 år. Det är i många stater olagligt att använda handhållen mobiltelefon (California, Connecticut, Delaware, Maryland, Nevada, New Jersey, New York, Oregon, Washington, West Virginia) men inte i alla så kolla lagarna i de/n stat/er du ska besöka för att se vilka restriktioner som gäller. Unika trafikregler i USA Vi har sammanställt några av de viktigaste trafikreglerna i USA.

Vilken sida av vägen? I USA kör man på den högra sidan av vägen.

Unika trafikregler i USA

  • Bilister får inte använda mobiltelefoner när de kör.
  • I rondeller har trafik från vänster företräde.
  • USA har många avgiftsbelagda vägar, även kallade ”Turnpikes”. Vi rekommenderar dig att alltid ha massor av mynt, då många av dessa bås inte accepterar betal- eller kreditkort
  • Kör inte om skolbussar.
  • I vissa stater kan du svänga höger vid rödljus, detta visas med vägskyltar.
  • Om du blir stannad av polisen skall du sitta kvar i fordonet. Stäng av bilen och vänta tålmodigt med händerna synliga.

Hastighetsbegränsningar Alla stater har egna hastighetsbegränsningar, hastigheterna nedan är endast en guide:

  • Tätort: 40 km/h/25mph
  • Landsväg: 90-100 km/h/55-65mph
  • Motorväg: 112 km/h/70mph

Såvida inte vägskyltar indikerar en annan hastighet. Var noga med att titta på vägskyltarna som meddelar när hastigheterna ändras. Hyra Husbil USA

Lagar för barnsäkerhet och säkerhetsbälten Enligt lagen måste alla som färdas i fordonet använda säkerhetsbälten:

  • Varje stat har egna lagar och regler gällande bilbarnstolar och säkerhetsbälten.

Vänligen be din Avis-representant hjälpa dig med att välja ut lämplig bilbarnstol till ditt barn.

Trafikregler I USA är det högertrafik. Ge fri väg åt gångtrafikanter, cyklister, skolbussar, ambulanser, polisbilar och brandbilar.

Bensinstationer Bensinstationer är mycket enkla att hitta och många håller öppet dygnet runt samt erbjuder även mini-livs. Bränslepriserna är lägre i USA än i Sverige.

Vägtullar och avgifter På flera amerikanska vägar tillämpas tull. Du tar en biljett vid infart och betalar i tullbåsen innan utfärd.

Parkering I USA får du oftast inte parkera på gatan. Parkera där det tydligt framgår att det är tillåtet. Parkera inte vid gul eller vitmålad trottoarkant – där är det nämligen förbjudet att stå. Annars är det mycket enkelt att hitta parkering i USA. Hotell, nöjesparker, varuhus – alla erbjuder de parkering. I USA är det förbjudet att parkera på huvudvägar, motorvägar, på- eller avfarter, trottoarer samt på övergångsställen. Det är också förbjudet att parkera inom 10-15 feet (ca 3-4,5 meter) från en brandstation eller brandpost.

Se upp för

I USA har varje stat sina egna lagar och regler gällande hastighetsbegränsningar och böter. I de flesta fall är lagar och hastighetsbegränsningar liknande men, återigen, kontrollera vad som gäller i staten/staterna som du ska besöka. Var uppmärksam på reglerna för alkohol och körning i USA. Blanda inte alkohol och bilkörning. Den tillåtna promillehalten i USA är 0,8. Om du åker fast för rattfylleri kan dit körkort dras in direkt på platsen. Håll koll på hastighetsskyltar vilka vanligtvis utmärks med en vit skylt med svart skrift. Kolla särskilt hastighetsbegränsningar i skolområden och där det finns skolbuss. Hastighetsbegränsningen på de flesta huvudvägar och motorvägar utanför stadsmiljö i USA är mellan 55 och 75 mph (miles per hour). Inne i staden varierar hastighetsbegränsningarna mellan 25 till 45 mph. Storleken på fortkörningsboten beror på var du åker för fort. Fortkörning framför en skola kan kosta dig mer än på en öppen huvudväg. Fortkörningsböter kan gå på 150-400 $ beroende på typ av överträdelse. I USA får inte poliser, trafikpoliser eller länspoliser samla in böter direkt som de får i Europa. Däremot kommer de utfärda en bot som kräver att du dyker upp i domstolen och/eller ge böter. Se till att du förstår företräde ute på vägen. När flera bilar t.ex. kommer till ett fyrvägsstopp samtidigt har bilen till höger företräde. Sväng endast vänster vid grönt ljus och gör endast U-svängar vid grönt ljus. Många korsningar och stadsgator är markerade med förbud mot U-sväng-skylten. Håll dig borta från begränsade körfält och observera användningen av körfält som svänger vänster.

Även om man inte behöver ta ett amerikanskt körkort för att få köra bil i USA så kan det vara intressant att jämföra.

Här kommer 50 frågor som man kan testa sig själv med. Ett riktigt test består av 36 frågor av vilka man får ha sex fel. Hur många klarar du? Och finns det någon jämförande svensk webb-baserad körkortstest?

Den Kaliforniska Transportstyrelsen har lagt ut videon som den här på webben

Sample C Driver Written Test 1

Sample C Driver Written Test 2

Sample C Driver Written Test 3

Sample C Driver Written Test 4

Sample C Driver Written Test 5

Räddningstjänsten
Polis: 911 Ambulans: 911 Brandkåren: 911

Hyra Husbil USA – Husbil i USA. Jämför nationella och internationella hyra husbilar leverantörer i USA och hitta det billigaste priser.
Sök Hyra Husbil i USA här!

'); Widget = new OR_widget({ "setId": OR_id, "setVersion": 2, "setAffiliate": "bobilportal", "setStyle": "default.css", "setUrl": " https://motorhomeseurope.motorhomerepublic.com/affiliates.html", "setTarget": "_top", "setSelectedCountry": "US", "setHeight": "375", "setWidth": "300", "showResCountry": true, "setLanguageOptions": 1, "showCountry": true});