Camping och Campingplatser i Storbritannien

Husbil semester Storbritannien

Husbil Campingplatser i Storbritannien

Storbritannien är ett härligt land för campare, både vad det gäller kultur och natur i överflöd.Det finns olika campingplatser i hela landet. De flesta platserna har bra faciliteter med badrum, lekplatser, affärer och sportsområden. När det gäller övernattning i naturen finns det några regler för Skottland och andra för England och Wales.

Fricamping i Wales och England
Fricamping är tillåten om markägaren lämnat tillstånd. Tillstånd krävs både på privat och allmän mark. Det är inte tillåtet att campa i områden som förvaltas av National Trust. Övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats är oftast inte tillåten, men förekommer ändå. Fråga på turistbyrå eller polisstation vad som gäller lokalt. Kolla på www.wildcamping.co.uk, där kommer det nya platser hela tiden.

England och Wales är mer restriktiva
Det är inte tillåtet att övernatta utan markägarens tillåtelse, även utanför bebodda områden. Man skall använda sig av campingplatserna.

Skottland har en slags ”allemannsrätt”
I Skottland är det tillåtet att övernatta två-tre nätter på samma ställe, när det är tal om endast några få personer. Man skall visa hänsyn, såväl för naturen som för de boende. Slå inte läger i närheten av gårdar och hus, utan att ha fått ägarens tillåtelse. Campa aldrig på odlad mark. Även om det inte är direkt förbjudet att tända eld, så är det absolut ett råd att undvika eld då det kan vara stor risk för spridning av den, speciellt under torra perioder.
Man får inte störa djuren, hitta en plats där det inte är djur som störs av övernattningen. Och slutligen, lämna området utan spår av avfall, tag med dig allt. Visa hänsyn till naturen och de boende i området.

 

Campingar i Storbritannien ACSI Eurocampings

Campingcompass.com

Campingplatser i Storbritannien kart

Camping Storbritannien – Camping Cheque

Nationell campingplats

Internationell campingplats

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.