Familie Semester i Husbil

Familie Semester i Husbil – Kombination barn och husbil är helt perfekt.

Reser du tillsammans med familjen är en semester i husbil att rekommendera.

När familjen stuvar in sig i husbilen och drar iväg på semester snålas det inte på något – trots att campingsemester ofta förknippas med simpelt leverne.
Ni behöver inte tänka på övernattningar då ni har allt med er och ni kan äta när och var som helst – om ni kommit ihåg att handla förstås! Reser du tillsammans med familjen är en semester i husbil att rekommendera.
Att hyra en husbil är ett bra alternativ om ni är en familj eller flera som reser tillsammans. Överallt  finns fina campingplatser med bra faciliteter. Ni tar allt i ert eget tempo med största frihet och flexibilitet.

Carola Eklundh, chefredaktör för tidningen Husbil & Husvagn listar sina bästa husbil semester tips.

1. Organisera – Packa in kläder och prylar direkt i husbilen så slipper ni skrymmande väskor som är svåra att få plats med inne i bilen.

2. Eget ansvar – Låt varje barn ha ansvar för sin egen ryggsäck. I den ska alla spel och leksaker förvaras. Lär dem att alltid plocka undan prylarna direkt efter användandet.

3. Säkerheten först – Förklara faran med att ha lösa saker i husbilen under färd. Vid tvärnit kan en en laptop/dvd-spelare göra stor skada.

4. Underhållning – Ladda med många filmer. Beräkna respassen efter filmens längd. Ta hjälp av Spotify och spela mycket bra musik. Att tralla med till ”Manboy” eller Black Eyed Peas kan göra underverk.

5. Spel och lek – Hitta på ordlekar under resan. En bra så dan är att alla i husbilen ska säga namnet på en stad/land/butik i bokstavsordning. Ladda med roliga och enkla familjespel. Kortlek är toppen, liksom kunskapsspelet M.I.G. Undvik spel med små pjäser som lätt ramlar ner på golvet.

6. Plasttallrikar – Vid stillastående: försök att vara ute så mycket som möjligt. Ställ upp campingmöblerna och duka upp maten. Använd gärna engångstallrikar och bestick. Det kostar lite extra men sparar tid och gör det lättare att hålla ordning.

7. Flaskvatten – Köp helst flaskvatten för dryck och tandborstning. Om det är varmt bildas en tillväxt i vattentanken redan efter några dygn.

8. Cash is king – Går resan utomlands – se till ha en näve euromynt till hands på ställplatsen. Ofta kostar några timmars el mellan 2–6 euro.

9. Vattensystemet – Töm gråvattentanken (disk- och duschvatten) frekvent. Töm också färskvattentanken ofta. Fyll sedan på med nytt, fräscht vatten.

10. Egen slang – Vill du vara helt säker på att inte få bakterier i husbilens färskvattentank rekommenderas att använda egen slang vid påfyllning. En vattenslang som har legat direkt på marken för med sig smuts. Tyvärr använder en del campingplatsens/ställplatsens vattenslang för att skölja ur toakassetten.

Vilken modell passar just dig?
Vad gäller valet av modell är det till stor del behovsstyrt. Ett äldre par på en lugn husbilssemester har inte samma behov som en barnfamilj, exempelvis. Samtidigt har en familj som huvudsakligen planerar att äta på restaurang andra behov än en som tänker laga egen mat mestadels. Man vill se till att det finns sovplats för alla medföljande, att köket täcker de behov man har och att det inte generellt sett är för trångt så att eventuella dagar med dåligt väder inte blir för påfrestande. Inte heller är det alltid önskvärt att ha en för stor bil, då det utöver eventuell extra kostnad också är svårare när man ska parkera. Annars ingår oftast de viktigare komponenterna som dusch, WC och kylskåp i husbilen, fast det är viktigt att inte glömma att tömma och fylla på vattentanken, vilket kan göras vid campingen eller vissa rastplatser.

Husbilsuthyrning Sök : Snabbt, smidigt & enkelt

'); Widget = new OR_widget({ "setId": OR_id, "setVersion": 2, "setAffiliate": "bobilportal", "setStyle": "default.css", "setUrl": " https://motorhomeseurope.motorhomerepublic.com/affiliates.html", "setTarget": "_top", "setSelectedCountry": "DE", "setHeight": "375", "setWidth": "300", "showResCountry": true, "setLanguageOptions": 1, "showCountry": true});

Välj bland Europas största urval av husbilar för uthyrning. Det finns många olika storlekar på husbilar som rymmer 2 till 8 personer beroende på hur många du kommer att resa med. Med oss får du ökad trygghet, större säkerhet och marknadens bästa husbilar. 100% av våra kunder rekommenderar oss!