Husbil Ställplats och Fricamping

Husbil Fricamping Sverige

Ställplats och Fricamping Sverige

Husbilssemester betyder friheten att stanna där du vill utan att köra in på en camping. Då kan det vara lockande att parkera husbilen på ett öppet fält vid kusten eller på en äng intill en gård.

Men enligt terrängkörningslagen får du inte köra på barmark, vilket du kan läsa om i Naturvårdsverkets dokument, Allemansrätten. Därför blir det allt vanligare med ställplatser där du mot en mindre avgift kan parkera din husbil.camping island

Fricamping: Med fricamping menas lämpliga parkeringsställen där man kan övernatta. Här finns sällan någon service, men den kostar oftast inget heller. Exempel på fricampingplatser är rastplatser och kommunala parkeringar. Men det kan också var natursköna parkeringar vid sevärdheter. Pris oftast gratis, Men endel parkeringar i städer kan ha parkeringsautomat.

Ställplats: Ställplats kommer från tyskans stellplaz. En ställplats är en förenklad camping, det kan vara allt från en asfaltparkering eller grusplan till gräsområde. Här finns ofta någon typ av service som sopkärl, vatten, el, latrintömning och dusch möjligheter. Vanligtvis är det en båtklubb som utnyttjat båtuppläggningsplaten för husbilar och man får tillgång till båtklubbens lokaler. Men det kan också vara ett cafe eller en restaurang som erbjuder denna service på sin parkering.

Priset varierar beroende på hur mycket service där finns. Men 5 € – 15 € natten är ganska normalt. I Norge kallas de bobilparkering eller bobilplass.

 

Husbil Ställplatser och fricamping på Åland

Husbil Ställplatser och fricamping i norra Sverige

Husbil Ställplatser och fricamping i mellan Sverige

Husbil Ställplatser och fricamping i södra Sverige

Husbil Ställplatser och fricamping i Danmark

Tömma latrin för husbilar och bussar med fast tank.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.