Husbil Semester Göta kanal

Ställplatser för husbilar vid Göta kanal

Campingsemester längs Göta kanal

Göta kanal är ett underbart turistmål som passar såväl husbilfolk som båtfolk. Göta kanal är en av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. Göta kanal är en av världens märkligaste vattenvägar och ett led i vattenförbindelsen mellan Sveriges två största städer. Göta kanal sträcker sig från Sjötorp vid Vänern, nordost om Mariestad, och går via Vättern till Mem i Östersjön, strax öster om Söderköping.

Tillsammans med Trollhätte kanal, Göteborg-Vänern, bildar Göta kanal en vattenväg tvärs genom Sverige.S jälva Göta kanal är 190 km lång och till största delen handgrävd. Här får du tips på allt du kan uppleva längs Göta kanal: båtturer, slussa med fritidsbåt. Boka cykelpaket och cykla längs Göta kanal eller paddla kanot. Bo vid kanalen på camping.  Ät gott på restauranger och caféer. Göta kanal är öppen maj-september.

För dig som reser med husbil och vill ha lite mer frihetskänsla än vad en camping kan erbjuda finns ett flertal ställplatser runt om Göta kanal. Göta kanal lockar med folkliv, aktiviteter och avkoppling i en härlig blandning hela året. Traditionella campingplatser finns i Töreboda, Jonsboda, Vassbacken, Strömsnäs och Karlsborg. I Sjötorp, Lyrestad, Norrqvarn, Hajstorp och Forsvik handlar det om gästhamnar, där båtfolk och vi med fritidsfordon delar på servicebyggnaden.

Ställplats i gästhamnen Mariestad
I gästhamnen i Mariestad finns 35 ställplatser för husbilar. Central beläget med närhet till restauranger, caféer, shopping, evenemang och Gamla stan.
Gästhamnen är en populär samlingsplats för såväl turister som lokalbefolkning. Här hittar du sommaröppna bodar som säljer glass, fika, baguetter och andra lättare maträtter. Det finns även två restauranger och en grill/kiosk med härliga uteserveringar varifrån du har utsikt över hamnen och båtarna. På Hamnmagasinet finns cyklar att hyra. För barnen finns också en liten lekplats.

 

Husbil Ställplatser Göta kanal

Götakanal.se

Vastsverige.com

Campingsemester längs Göta kanal

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.