Hyra Husbil USA: Tips inför Resan

 Husbil roadtrip i USA. Tips och Råd

Husbil Semester USA: Tips inför resan

En husbil semester i USA kräver planering och förberedelser. Hyra-Husbil.se är en bra vän att ta hjälp av när du planerar din dröm husbil roadtrip i USA. Upplevelsen av att åka på roadtrip i USA blir så mycket större om man är väl förberedd innan man anländer.

En Husbil road trip är en fantastisk upplevelse och för att du ska njuta maximalt väl på plats i USA tycker vi att det är bäst att man planerar ordentligt i förväg.

Viktiga kom ihåg
• Ditt pass
• Din bokning och adress första natten i USA
• Din Hyra Husbil bokning
• Reseförsäkring
• Körkort ( För husbil rekommenderas internationellt)
• Ditt inresetillstånd (ESTA)
• Din incheckning
• Ditt bagage
• På flygningar från Stockholm och Köpenhamn till USA kommer det att göras ytterligare en säkerhetskontroll av elektronisk utrustning vid avgångsgaten. Se till att mobiltelefoner, surfplattor, datorer och annan elektronisk utrustning är uppladdade så att du kan visa att de fungerar normalt. Om de inte fungerar normalt kan ärendet lämnas över till lokal polis.

Ditt pass
Du måste ha ett maskinläsbart pass som ska vara giltigt under hela din vistelse i USA.
•  Om du inte har ett maskinläsbart pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Ditt inresetillstånd (ESTA)
• Uppgifterna i din bokning – namn inklusive mellannamn, kön och födelsedatum – måste överensstämma med uppgifterna i ditt pass.
• Skandinaver omfattas av Visa Waiver Program som innebär att du inte behöver ett visum för inresa till USA, men det krävs ett inresetillstånd (kallas för ESTA) – som du enkelt ansöker om här. Även transitpassagerare via USA behöver ett inresetillstånd.
•Ansökan av inresetillstånd ska göras senast 72 timmar före avresa via ESTA:s webbplats. I de flesta fall behandlas ansökan omedelbart och svar ges online inom några sekunder, men det kan ta längre tid.
•Det är passagerarens ansvar att ansöka och erhålla ett ESTA. Var noggrann när du fyller i ansökan så att alla passuppgifter är korrekta.
•Vid incheckning kontrolleras att du har ett godkänt ESTA från den information som avläses elektroniskt från passet.
•Tänk på att utan ett visum, eller ett godkänt ESTA, får du inte gå ombord på din flight till USA.
•Ett godkänt ESTA gäller i två år och för flera inresor till USA. Om du förnyar ditt pass så måste en ny ESTA-ansökan göras. Varje ansökan kostar 14 dollar.
•Passagerare som har visum behöver ej ansöka om ESTA.

Bagageregler
Till och från Nordamerika gäller normalt att en resväska får medföras kostnadsfritt. Kostnad för resväska två är normalt EUR 40-100 på utresan och US$ 55-100 på hemresan. Hyra Husbil USA. Varje väska får väga högst 23 kg och ej vara större än 158 cm, mätt djup+bredd+höjd.
Till Västindien får en resväska på maximalt 23 kg medföras.

Vid flygningar mellan öar i Västindien gäller en väska á 20 kg. Handbagage se nedan. Till övriga världen gäller en väska á 20 kg

Valuta
Vi rekommenderar kreditkort samt en mindre summa kontanter. Att medföra svensk valuta och växla i Amerika är ej tillrådligt, dels är det betydligt svårare att växla i Amerika och dels är växelkursen sämre.

Kreditkort och betalkort
Kreditkort är nästan ett måste på USA-resan. Detta används inte enbart som betalningsmedel utan även som garanti vid bokning av hotell, som deposition vid avhämtning av hyrbil m.m. VISA, Mastercard och American Express accepteras i stort sett överallt. Kreditkort ersätter dock aldrig behovet av kontanter. Observera att det är stor skillnad på betalkort och kreditkort. Vid resa till Amerika är det kreditkort som är klart bäst. Det finns affärer, hotell och andra inrättningar som inte tar kreditkort så man bör ha en del kontanter.

Elektricitet
I Amerika och Kanada är spänningen 120 volt. Man kan ej använda våra stickproppar. Adapter kan köpas på större hotell och i vissa specialaffärer.

Reseförsäkring
Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans rekommenderas varje resenär att teckna en komplett och riktig reseförsäkring. Många hemförsäkringar och bankkort/kreditkort innefattar ett visst reseskydd, dock ofta ej helt komplett och/eller med självrisker. Kontrollera detta noga före avresa. Swanson´s samarbetar med Europeiska ERV som är specialiserade på reseförsäkringar

Körkort
Minimiålder för att få hyra bil i Amerika är 21 år och man måste ha haft körkort i minst 1 år, husbil 21 år – 23 år . Det krävs körkort, voucher och vanligtvis kreditkort. Vid hyra av husbil krävs körkort, pass, voucher och kreditkort. För husbil rekommenderas internationellt körkort.

Hyra Husbilar i USA. Jämför nationella och internationella hyra husbilar leverantörer i USA och hitta det billigaste prise.

Sök Hyra Husbilar i USA här! Billigt, smidigt och fördelaktigt.

'); Widget = new OR_widget({ "setId": OR_id, "setVersion": 2, "setAffiliate": "bobilportal", "setStyle": "default.css", "setUrl": " https://motorhomeseurope.motorhomerepublic.com/affiliates.html", "setTarget": "_top", "setSelectedCountry": "US", "setHeight": "375", "setWidth": "300", "showResCountry": true, "setLanguageOptions": 1, "showCountry": true});