Köra i Kanada – Trafikregler Kanada

Trafikföreskrifter i Kanada

Husbila i Kanada, trafikregler, hastighetsbegränsningar, husbilhyra i Kanada.

Husbil semester Kanada – Hyra Husbil Kanada

Generell information
Kanadas natur påminner mycket om Sveriges men är än mer storslagen. Hyr husbil i Kanada och kör i vackra naturreservat och utmed kusten eller insjöar och besök härliga städer. Om du tycker om natur och äventyr har du verkligen kommit rätt. Det är enkelt att köra husbil i Kanada och vägstandarden är mycket bra. Trafikregler-Kanada-Köra-i-Kanada Köra i Kanada - Trafikregler KanadaHastighetsgränser

Hastighetsbegränsningar över hela Kanada är 50 km per timme i städer och 80 km per timme på motorvägar. Den maximala hastighet som förarna kan resa på landsbygden vägar är normalt 100 km i timmen , vilket är ungefär 60 miles per timme . Varje provins har befogenhet att fastställa sina egna trafiklagar , så hålla sig till skyltad hastighet vid körning över hela landet . Quebec bedömer böter från $ 60 till $ 2000 om du är dömd för distraherad körning eller fortkörning . Du kommer också att få svagheten poäng och kan få din licens tillfälligt , beroende på hur allvarligt brottet .

Regler vid husbilhyra i Kanada
För att hyra husbil måste föraren vara minst 21 år. Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Kanada är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 13 år ska sitta i baksätet. Yngre barn placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

Hastighetsbegränsningar
Hastighetsbegränsningar i Kanada:

  • Tätort: 50 km/h
  • Motorvägar: 100 km/h

Trafikregler
Liksom i Sverige är det högertrafik i Kanada. I Qubeck är högersväng vid rött trafikljus förbjuden. Kanada använder det metriska systemet så alla skyltar visar hastighetsbegränsningar och avstånd i kilometer.

Bälten
Användningen av bilbälte är krävs i hela Kanada . Barn som väger mindre än 40 pounds måste fästas säkert i en bilbarnstol medan belägen i ett rörligt vägbanan fordon .

Unika trafikregler i Kanada

  • Bilister får inte använda mobiltelefoner när de kör.
  • I rondeller har trafik från vänster företräde.
  • Kör inte om skolbussar.
  • Om du blir stannad av polisen skall du sitta kvar i fordonet. Stäng av bilen och vänta tålmodigt med händerna synliga.

Bensinstationer
Bränslepriserna i Kanada är dyrare än de i USA men trots detta mycket billigare än i Sverige. Många stationer på motorvägarna har öppet dygnet runt. Om du ska köra på glesbygden kan det vara bra att hålla koll på närmaste bensinstation.

Vägtullar och avgifter
I Kanada finns vissa tullbelagda vägar. Ett par exempel är Highway 407ETR och ETR (Express Toll Route). På den sistnämnda finns det inga tullbås att betala i. Betalning sker genom transponder eller via automatisk identifiering. Avgiften varierar efter tid på dygnet.Trafikregler-Kanada-Köra-i-Kanada

Parkering
I de större kanadensiska städerna är det relativt dyrt att parkera. Vi rekommenderar istället att man parkerar i utkanten av staden och reser med kollektivtrafik in till stadens mitt. I övriga delar av Kanada är det inga större problem att hitta parkeringsplatser.

Mobiltelefoner
Även om användningen av icke – handhållna mobiltelefoner inte har lagligt förbjudit , är förarna rekommenderas att inte använda en mobiltelefon av något slag under körning . Böter för att köra när du använder en handhållen mobiltelefon börjar på $ 45 och kan gå upp till 180 $ . Drivrutiner bedöms också en drivande straff värt fyra svagheter . Behörigheten Newfoundland och Labrador har förbjudit kanadensiska resenärer från att köra medan du håller mobiltelefoner . Andra länder har ännu inte sätta ett förbud mot att använda handhållna mobiltelefoner under körning .

Skol Zoner
Provinser som Ontario , trafiksignaleralert förare till skolbuss zoner . Blinkande lampor i en skola zon innebär att förarna måste stanna för en skolbuss . Om du är dömd för att inte stanna för en skolbuss i en blinkande skola zon , kan du få böta $ 400 till $ 2000 för det första brottet . Du kommer också att få sex svagheten poäng mot din färdregistreringen . Andra brott får böter i intervallet $ 1.000 till $ 4000. Beroende på hur allvarligt brottet , kan du också beställas för att tjäna upp till sex månader i fängelse .

Räddningstjänsten

Ring polis Polis: 911 Ring ambulans Ambulans: 911 Ring brandkåren Brandkåren: 911

Sök Husbilar i Kanada här:

Sök och hitta billig hyrhusbil i Kanada. Jämför priser och hitta den mest prisvärda dealen på biluthyrning. Boka online i dag!

De bra erbjudandena i Kanada just nu är: Läs mer

hyra-husbil-Kanada

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.