Köra i Spanien – Trafikregler i Spanien

Trafikregler i Spanien

Husbil Semester Spanien

Husbil är det idealiska fordonet för dig som vill upptäcka Spanien. Husbilen ger den fantastiska friheten att själv kunna välja tid, rutt och övernattningsplats. Hyr husbil i Spanien och upplev friheten att själva ta er till olika skiftande miljöer under en och samma semester. I Spanien är det enkelt och smidigt att köra husbil.Husbil-Spanien_-Husbilen Köra i Spanien - Trafikregler i Spanien

Alkohol
Maximum tillåtna promillehalt är 0,05 % som motsvarar en konsumtion på ungefär 1 standarddrink på en timme. Det rekommenderas ändå att inte dricka över huvud taget om du ska köra.

Bälte
Det är lag på bälte för både passagerare fram och bak i bilen. Små barn mellan 0 till 3 år måste sitta i baksätet i en fastspänd barnstol. Barn under 12 år får inte sitta fram i bilen.

Varningstriangel
Det är lag på att ha två varningstrianglar i bilen. Om bilen stannar eller om du hamnar i en trafikolycka, ska du sätta en triangel framför och en bakom bilen.

Parkering
Det är förbjudet att parkera inom 7 meter från en buss- eller spårvagnshållplats. På en enkelriktad gata får du parkera vid trottoaren där det är jämna nummer på husen. Om det finns en parkeringsautomat bör du undersöka när du behöver betala. Vanligtvis behöver du endast betala mellan kl. 9.30 och kl. 14.00 och mellan kl. 16.30 och kl. 20.00.

Handikapparkering
Du kan använda ditt svenska handikappkort och parkera där det finns en handikappskylt.
.
Tuta
Det är förbjudet att tuta mellan kl. 23.00 och kl. 06.00 när du kör i tätbebyggt område. Tutan får endast användas i nödsituationer eller som en varning för att förhindra krock eller olycka.

Använd blinkljus
Använd blinkljus, särskilt när du kör på motorvägen. Du kan få böta om du inte indikerar innan du kör förbi någon eller om du inte indikerar efter förbikörningen när du ska tillbaka in i filen.

Vägnät
Spaniens vägnät består av avgiftsbelagda motorvägar, avgiftsfria motorvägar, fyrfältsvägar, vägar med dubbla körfält och vanliga landsvägar. De flesta motorvägar är avgiftsbelagda. Kan ofta betalas med kort. Vill du passera biltullarna utan stopp kan du köpa en transponder.spain-motorway Köra i Spanien - Trafikregler i Spanien
I Spanien finns två typer av motorvägar, autopista och autovia. Autopista är betalmotorvägar medan autovía är utan kostnad för användaren. Autopista håller en sådan standard att de närmast kan jämställas med svenska motorvägar. Autovía har en sämre standard vad gäller säkerhet och kan i vissa fall till och med ha korsningar i samma plan med trafikljus. En alternativ översättning av Autovía kan därför vara fyrfältsväg.

Hastighetsbegränsningar
På motorvägen – 120 km/t
I byar – 50 km/t
Vägar med två eller flera filer – 100 km/t
Alla andra vägar – 90 km/t.

Mobiltelefon
Det är förbjudet att använda mobiltelefon för de som kör, böter kommer att ställas ut direkt om du blir påkommen. Använd endast handsfree om du ska prata i mobiltelefon.

Sök Husbilar i Spanien här! Snabbt, smidigt & enkelt.

spain Köra i Spanien - Trafikregler i Spanien

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.