Campingplatser i Kroatien – Camping Kroatien

Resguide till Kroatien – Campa Kroatien

Husbil semester – Campingplatser i Kroatien

Att resa och campa i Kroatien är lätt. Kroatien är en populär camping destination, inte konstigt eftersom du här har en stor valmöjlighet mellan olika campingplatser i alla kategorier. camping croatia 1 Vägarna är bra och det finns gott om husbil campingplatser. De flesta kopplar samman camping i Kroatien med camping på halvön Istrien, men det väntar faktiskt långt fler upplevelser i både Kvarner och Dalmatien. Hela Adriatiska Havet är ett stort och imponerande örike med trevliga campingplatser.

Med flyg: Under de senaste 8 åren har ett ökande antal flygbolag börjat med att flyga till Kroatien, här är några du kanske vill kolla in, www.germanwings.com, www.ryanair.com, www.norwegian.se och självklart Croatia Airlines. Som ankomst destination i Kroatien har du Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split och Dubrovnik. Från flygplatserna kan du hyra husbil.

Huvudmotiv till att husbil campa i Kroatien är följande:
• Unik och bevarad natur: Åtta nationalparker, naturparker, naturreservat och skyddade områden, härliga vyer.national-parks-croatia
• Milt Medelhavsklimat: Behagliga varma somrar och milda vårar och höstar.
• Sagolik övärld och underbart hav: 1 185 öar och holmar, kiselstensstränder, möjlighet att utöva alla slags havssporter och att njuta av havet – som är idealiskt för bad och utan stora vågor och tidvattenförändringar.
• Kust: 1 777 km av underskön, flikig kust med vikar, stränder, tallskogar och harmoniska små kuststäder.
• Unikt och varierat landskap: Berg, floder, skogar, sjöar, bäckar, vidder, våtmarker.
• Vägen till hälsa i bevarad natur: Att campa i naturen och sporta är camparnas väg till hälsa och välbefinnande.
• Kroatien är en veritabel campingdestination: Nästan en tredjedel av alla turister i Kroatien är campare, landets campingplatser är mångskiftande och personalen vänlig, områdena är vackert belägna, ofta intill havet. De inger känslan av frihet och en nära kontakt med naturen.

• Av Kroatiens hela logikapacitet utgörs 24% av campingområden. Det finns 540 campingområden registrerade, varav 406 i kategorin minicamping. Campingens samlade kapacitet är 217 342 logienheter. Över 52% av campingkapaciteten finns i Istrien, 19 % i Kvarnerregionen och 27% i Dalmatien.

Campingplatser Pris
Från ett pris perspektiv är inte campingplatser billigare här än i till exempel Italien men om du inte är ute efter femstjärniga faciliteter kan du hitta campingplatser som är snälla mot din budget.

Campingplatser Kroatien

Husbilsuthyrning Sök  Kroatien: Snabbt, smidigt & enkelt

camping croatia 6 Campingplatser Zagreb, Campingplatser Pula, Campingplatser Rijeka, Campingplatser Zadar, Campingplatser Split, Campingplatser Dubrovnik, Campingplatser Istrien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.