Camping, Campingplatser och Reseguide Kanada

Husbil Reseguide till Kanada

Husbil Semester Kanada – Hyra Husbil Kanada

Husbiluthyrning
Kanada är ett tryggt resmål. Husbil är det idealiska fordonet för dig som vill upptäcka Kanada. Husbilen ger den fantastiska friheten att själv kunna välja tid, rutt och övernattningsplats. Man skall vara 21 år för att kunna hyra en husbil i Canada.  hyra-husbil-KanadaKanada är ett land som är rikt på naturupplevelser. För den som vill ha en semester full av aktivitet och spänning finns det hur mycket som helst att välja på, som t ex bergsklättring, forsränning och helikopterskidåkning. Det är ofta långa avstånd i detta enorma land och bensinen är billig. Därför är husbil det bästa transportmedlet om du vill resa runt. Missa inte någon av nationalparkerna där man kan uppleva grizzlybjörnar, piggsvin, bison, svartbjörn och många andra vilda djur i sin rätta miljö.
Här jämför och bokar du hyrhusbilar från alla ledande hyrhusbilsbolag. Hitta de billigaste priserna och det bredaste utbudet av hyrhusbilar.

Sök Husbilar i Kanada här:

Sök och hitta billig hyrhusbil i Kanada. Jämför priser och hitta den mest prisvärda dealen på biluthyrning. Boka online i dag!

Bästa restid
Vår, sommar och höst är de bästa årstiderna för att resa runt i Canada. Vill man åka skidor, skall man därimot resa under vintern eller tidig vår. För de som vill campa i de norra regionerna är juli och augusti de bästa månaderna. Högsäsongen när det gäller turism varar från mitten av juni till mitten av september. Under lågsäsong kan enskilda faciliteter vara stängda.Sök-Husbilar-i-Kanada-1

Husbil Camping / Övernattning
Det finns gott över 2000 campingplatser utspridda över Canada. En del är mycket välutrustade, ja nästan luxeriösa, medan andra inbjuder till ett mer spartanskt friluftsliv. Under högsäsongen skall man tänka på att på en del campingplatser bara erbjuder några få dagars uppehälle, eftersom det är stor konkurrans om platserna under denna tid på året.

Familjecamping & Campingplatser i Kanada

RV Parks and RV Campgrounds 

Camping, Campsites and CampgroundsCamping, Campsites and Campgrounds kanada

Mat och dryck

I Canada är gastronomin mycket nyancerad på grund av de många etniska grupperna. Det finns alla möjligheter att äta mat från alla fyra världshörnen. I hamnområdena kan det rekomenderas att äta färsk fisk. I Québec är köket inspirerat av det franska, och kål- och ärtsopporna är värda ett smakprov. Vegetarisk mat är lätt att finna i de större städerna, medan det kan vara svårare i de norra distrikten.
Helgdagar Kanada
Nyårsdagen, 1 januari
Canadadagen, 1 juli
Rememberance Day, 11 november
Juldagen och Annandag jul, 25 och 26 december
Flyttbara helgdagar
Långfredag, mars eller april
Påskdagen, mars eller april
Victoriadagen, måndagen före den 25 maj
Arbetarnas dag, första måndagen i september
Tanksgiving Day, andra måndagen i oktober
Dricksvatten
Dricksvattnet är ett av de renaste i världen, så det är bara att förse sig av kranvattnet.
Elektricitet
I Canada använder man sig av följande strömkälla:
110 volts AC, 60 Hz
Vid nödsituationer
För att tillkalla hjälp i Canada skall du ringa följande nummer:
Polis, ambulans eller brandkår (0)
I vissa områden skall man ringa (911) för att slå larm. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.