Husbilsförsäkring

Husbilsförsäkring

Husbilsförsäkring kan innehålla allt du behöver för att känna dig trygg på vägen

Husbilsförsäkring finns precis som för bilar, några olika ”nivåer” av husbilsförsäkringar att välja på; trafikförsäkring, halvförsäkring(delkasko) och helförsökring. Sen kan man också ha sin husbil garageförsäkrad, med en garageförsäkring har man allt skydd som man normalt har i sin försäkring men trafikförsäkringen går bort. En försäkring går automatiskt över till en garageförsäkring om man ställer av husbilen och man har halv- eller helförsäkring. Det finns dessutom en hel uppsjö av tilläggsförsäkringar som man kan utöka sitt försäkringsskydd med, detta kan t.ex. vara extra försäkring för reseuppehåll, försäkring att betala mindre självrisk eller någon form av olycksfallsförsäkring som ger ersättning vid personskador.

Trafikförsäkring

En försäkring som täcker personskador och skador på andras fordon och egendom du orsakat. Denna försäkring är obligatorisk för svenska husbilsägare. Fordon som inte är försäkrade får ej framföras i trafik.

 

Halvförsäkring

Ger dig både trafikförsäkring, egendomsskydd vid stöld, brand, glasskada, maskinskada och vid räddning. Du har även ett visst rättsskydd.

 

Helförsäkring

Ger dig även vagnskada och ersätter yttre skador på din husbil om du krockar, råkar ut för skadegörelse eller skadar husbilen av en ren olyckshändelse. När du köper en helt ny husbil kan det ibland ingå vagnskadegaranti (oftast tre år) från leverantören, då räcker det med att teckna en halvförsäkring

 

Spårsändare

Om marknadsvärdet på din husbil överstiger 600 000 kr måste den vara utrustad med en spårsändare att kunna teckna försäkringen hos oss. Fördelar med spårsändaren är att det blir lättare att spåra din husbil vid en eventuell stöld, och om husbilen återfinns inom 30 dagar så har du ingen självrisk!

 

kilde: motormannen.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.